Tampereen ja lähikuntien lomakohteita

Pirkanmaa on Suomen sydämessä sijaitseva monipuolinen ja kaunis maakunta, joka tarjoaa nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Pirkanmaan helmi on Tampere, mutta alueelta löytyy lukuisia muitakin kiehtovia kohteita. Ensin viisi kohdetta ihan Tampereelta.

 1. Tampereen Kauppahalli Tampereen Kauppahalli on Suomen suurin ja vanhin katettu kauppahalli. Vuonna 1901 avattu kauppahalli tarjoaa vierailijoilleen laajan valikoiman paikallisia herkkuja, käsitöitä ja erikoistuotteita. Tämä historiallinen rakennus on täydellinen paikka nauttia lounasta tai hankkia tuliaisia.

 2. Pyynikin Näkötorni ja Munkkikahvila Pyynikin Näkötorni tarjoaa upeat näkymät yli Tampereen ja Pyhäjärven. Täällä voit myös maistella kuuluisia Pyynikin munkkeja, joita monet pitävät Suomen parhaina. Torniin kiipeäminen ja munkkikahvila muodostavat yhdessä täydellisen retken.

 3. Vapriikki Vapriikki on monipuolinen museokeskus, joka sijaitsee Tampereen keskustassa. Museossa on useita vaihtuvia näyttelyitä sekä pysyviä kokoelmia, kuten luonnontieteellinen museo ja Suomen pelimuseo. Vapriikki on oiva kohde kulttuurin ja historian ystäville.

 4. Särkänniemi Särkänniemi on Tampereella sijaitseva huvipuisto, joka tarjoaa elämyksiä koko perheelle. Huvipuiston lisäksi alueelta löytyy Akvaario, Koiramäki, Planetaario ja Näsinneula, joka on Tampereen maamerkki ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin.

 5. Tampereen Tuomiokirkko Tämä kansallisromanttinen kirkko on yksi Suomen kauneimmista kirkoista. Tunnettu arkkitehti Lars Sonck suunnitteli kirkon, joka valmistui vuonna 1907. Kirkon freskot ja lasimaalaukset ovat erityisen vaikuttavia ja taiteilija Hugo Simbergin käsialaa.

Lisäksi 25 kohdetta Tampereen ympäristökunnista, jotka ovat ehdottomasti vierailun arvoisia.

 1. Visavuoren museo, Valkeakoski Emil Wikströmin koti ja ateljee sekä Kari-paviljonki tarjoavat taidetta ja historiaa.

 2. Lempäälän Ideapark Suuri kauppakeskus monipuolisine palveluineen ja aktiviteetteineen.

 3. Rapolanharju, Valkeakoski Suomen suurin muinaislinnan alue kauniilla maisemilla.

 4. Kangasalan Automuseo Laaja kokoelma historiallisia ajoneuvoja.

 5. Pälkäneen rauniokirkko Historiallinen Pyhän Mikaelin kirkon rauniot.

 6. Pirkkalan Vanha Kirkko Viehättävä 1920-luvun puukirkko.

 7. Sääksmäen kirkko, Valkeakoski Keskiaikainen harmaakivikirkko upeine freskoineen.

 8. Mäntän Serlachius-museot Taidetta ja teollisuushistoriaa Göstassa ja Gustafissa.

 9. Aulanko, Hämeenlinna Kaunis puistoalue ja historiallinen näkötorni.

 10. Helvetinjärven kansallispuisto, Ruovesi Jylhiä kallioita ja rotkojärviä luonnonystävän paratiisissa.

 11. Vehoniemen automuseo, Kangasala Maksuton automuseo, jossa on esillä klassisia ajoneuvoja.

 12. Haihara, Kangasala Kulttuurikeskus ja kartano kauniissa ympäristössä.

 13. Valkeakosken kanava Historiallinen kanava, jossa voi seurata veneiden kulkua.

 14. Nokian Eden Vesipuisto ja kylpylä, jossa voi rentoutua ja nauttia vesileikeistä.

 15. Vammalan vanha kirkko, Sastamala Keskiaikainen kirkko, joka on tunnettu kauniista interiööristään.

 16. Herra Hakkaraisen talo, Sastamala Mauri Kunnaksen kirjojen hahmoihin perustuva lasten kohde.

 17. Ellivuoren laskettelukeskus, Sastamala Talviurheilua ja ulkoilma-aktiviteettejä tarjoava keskus.

 18. Pyhäjärven rantareitti, Pirkkala Kaunis kävely- ja pyöräilyreitti, joka kiertää Pyhäjärven rantoja.

 19. Nokian kirkko 1800-luvun kivikirkko, joka on yksi Pirkanmaan kauneimmista.

 20. Tervakosken paperitehtaan museo, Janakkala Historiallinen tehdasmuseo, joka kertoo paperinvalmistuksen historiasta.

 21. Toijalan Veturimuseo, Akaa Rautatiemuseo, joka esittelee vanhoja vetureita ja rautatiekulttuuria.

 22. Siuron koski, Nokia Luonnonkaunis koskialue, joka on suosittu retkikohde.

 23. Akaan Kotiseutumuseo Museo, joka esittelee alueen historiaa ja kulttuuriperintöä.

 24. Lempäälän Pyhän Birgitan kirkko Keskiaikainen kivikirkko, joka on tunnettu kauniista freskoistaan ja historiallisesta tunnelmastaan.

 25. Kärppälän tila, Vesilahti Historiallinen maatila, joka tarjoaa viljelys-, karjanhoito- ja käsityönäytöksiä.

Näiden kohteiden kautta pääset tutustumaan Pirkanmaan monipuolisiin elämyksiin, kauniisiin maisemiin, rikkaaseen historiaan ja monipuolisiin aktiviteetteihin. Lähde rohkeasti tutkimaan ja nauttimaan Tampereen ympäristön tarjoamista upeista paikoista!

Tampereen ja lähikuntien lomakohteita Read More »

Juhannuksen vietto mökillä

Suomen kesä on täynnä kauniita perinteitä, mutta yksi niistä nousee ylitse muiden: juhannus. Juhannus on suomalaisten keskikesän juhla, jota vietetään perinteisesti mökillä ystävien ja perheen kesken. Se on aikaa, jolloin aurinko ei laske ja luonto hehkuu vehreänä ja täydessä kukoistuksessaan. Juhannus mökillä  tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden yhdessäoloon tai yksin oloon ja rentoutumiseen luonnon keskellä.

Yksi juhannuksen parhaista puolista on mökille saapuminen. Matka mökille itsessään voi olla jo seikkailu, kun suomalaiset teillä kurvailevat kohti maaseudun rauhaa. Tunnelma mökillä on aivan omaa luokkaansa: sauna lämpiää, grilli on valmiina herkullisia kesäruokia varten, ja mökin ympärillä oleva luonto tarjoaa upeita maisemia ja rauhallista tunnelmaa.

Juhannuksen viettoon mökillä kuuluu olennaisesti myös kesäiset aktiviteetit. Uiminen järvessä tai meressä on ehdoton must, ja monet rohkeimmat uskaltautuvat jopa pulahtamaan viileään veteen perinteisen juhannussaunan jälkeen. Lisäksi juhannuksena voi nauttia erilaisista ulkoilmapeleistä, kuten mölkystä tai sulkapallosta, jotka tuovat iloa ja naurua koko porukalle.

Illan hämärtyessä juhannuksen tunnelma mökillä muuttuu vieläkin taianomaisemmaksi. Monet sytyttävät juhannuskokon, jonka liekit loimuavat korkealle taivasta kohti. Kokon ympärille kokoontuu porukkaa tunnelmoimaan ja nauttimaan yhdessäolosta. Tunnelmallinen musiikki ja iloinen puheensorina täyttävät ilman, kun ystävät ja perhe kokoontuvat yhteen nauttimaan kesäyön taikasta.

Vaikka juhannus mökillä tarjoaa monia ikimuistoisia hetkiä, on tärkeää myös muistaa turvallisuus ja vastuullisuus. Erityisesti juhannuksen aikaan mökeillä liikkuu paljon ihmisiä, joten alkoholin kohtuukäyttö ja liikenteessä huomioiminen ovat ensiarvoisen tärkeitä asioita. Lisäksi avotulen kanssa tulee olla erityisen varovainen, jotta vältetään mahdolliset vaaratilanteet.

Juhannuksen vietto mökillä on ainutlaatuinen kokemus, joka jättää jokaiseen osallistujaan lähtemättömän vaikutuksen. Se yhdistää ihmiset luonnon kauneuden ja kesäisen ilon äärellä. Mökkilaiturilla istuminen auringon laskiessa horisontin taakse on hetki, jota suomalaiset odottavat koko vuoden ajan. Juhannus mökillä on kuin taikaa, joka jää sydämiimme lämmittämään seuraavaan kesään asti.

Juhannuksen vietto mökillä ei kuitenkaan ole aina mahdollista, se ettei ole omaa mökkiä ei ehkä ole isoin este. Mökkejä vuokrataan, kunhan muistaa että juhannuksen mökit vuokrataan hyvissä ajoin ja kysyntää silloin on.

Juhannuksen vietto mökillä Read More »

Mitä Virossa lomalla?

Mitä Virossa lomalla?

Viro on suosittu lomakohde, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia matkailijoille. 

 • Viron pääkaupunki Tallinna on tunnettu upeasta vanhasta kaupungistaan, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde. 

 •  Viro on rikas luonnonkauniista alueista, esim. Soomaan kansallispuisto. Luonnonystävät voivat nauttia monipuolisista maisemista, järvistä ja metsistä.

 •  Pärnu on Viron tunnetuin lomakohde, ja se on erityisesti kuuluisa kauniista hiekkarannoistaan. 

 • Viro tarjoaa mielenkiintoisen sekoituksen perinnettä, kulttuuria ja nykyaikaa. Viron kansanmusiikki, käsityöt ja perinteiset tapahtumat tarjoavat mahdollisuuden uppoutua paikalliseen kulttuuriin. 

 • Viron saaret, kuten Saarenmaa ja Hiidenmaa, tarjoavat kauniita maisemia, ainutlaatuista kulttuuria ja mahdollisuuksia ulkoiluun.

 • Viro tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia aktiivilomailijoille, kuten pyöräilyreittejä, vaelluspolkuja ja vesiretkiä.

 • Viron ravintolat tarjoavat herkullisia paikallisia ruokia, joissa voi maistaa perinteisiä virolaisia makuja ja tuotteita.

 • Viro on edelleen edullinen matkakohde monille matkailijoille, ja hintataso on usein kohtuullinen verrattuna moniin länsieurooppalaisiin maihin. Enää Viro ja etenkään Tallinna ei ole kovin paljoa Helsinkiä halvempi.

 

Mitä Virossa lomalla? Read More »

Scroll to Top